S tekmovalnim programom do lažjega premagovanja ovir

Atletsko prvenstvo v Slovenj Gradcu

Organiziranje športnih in šahovskih tekmovalnih aktivnosti ima velik pomen v življenju slepega in slabovidnega, saj se z izvajanjem prilagojenih športnih in šahovskih tekmovanj podpira njihova socialna integracija. Tako lažje premagujejo gibalne ovire, krepi se njihov občutek za sproščeno gibanje v prostoru, občutek za orientacijo, povečuje se zbranost, poleg tega pa udeleženci nabirajo in izmenjujejo tekmovalne izkušnje. Športni in šahovski rezultati na eni strani prispevajo h krepitvi samozavesti tekmovalca, na drugi pa k oblikovanju celovitejše podobe širše javnosti o osebah s posebnimi potrebami.

Izvajamo športna tekmovanja oziroma aktivnosti v showdownu, goalballu, steznem in vrtnem kegljanju ter organiziramo planinski pohod in plavanje. Na področju šahovskih aktivnosti pa organiziramo ter izvajamo različna srečanja in tekmovanja.

Razno

Prijava na novičnik