Za lažje soočenje s slepoto ali slabovidnostjo

Utrinki s tabora za otroke Bomo zmogli, bomo ja

V okviru programa nudimo pomoč slepim in slabovidnim otrokom ter mladostnikom, njihovim staršem in svojcem, slepim in slabovidnim staršem, njihovim otrokom in partnerjem pri sprejemanju slepote in slabovidnosti, razvijanju pozitivne samopodobe, zagotavljamo boljše pogoje za razvoj ter nudimo podporo staršem pri življenju in delu z otroki in mladostniki. Naš namen je tudi spodbujanje aktivnega vključevanja v družbo ter vplivanje na boljše sprejemanje slepih in slabovidnih v družbi.

S svetovanjem nudimo oporo pri sprejemanju okvare vida in soočanju z nastalo situacijo. Svetujemo o uporabi preostalih čutil ter premagovanju gibalnih, komunikacijskih in informacijskih ovir ter kako otroka naučiti spretnosti in iger glede na nastalo okvaro vida in druge motnje. Sodelujemo pri izbiri didaktičnih in tehničnih pripomočkov ter igrač za otroke s posebnimi potrebami.

Organiziramo in izvajamo seminarje za slepe in slabovidne otroke in mladostnike ter njihove svojce. V okviru seminarjev uporabnike seznanjamo s temami, ki se nanašajo na slepoto in slabovidnost. Omogočamo prostor za učenje novih veščin, krepitev socialne mreže in razvijanje pozitivne samopodobe.

ZAČUTI ZELENO LJUBLJANO

V letu 2016 je potekal projekt Začuti zeleno Ljubljano, ki ga je sofinancirala Mestna občina Ljubljana. Projekt je bil namenjen slepim in slabovidnim osnovnošolcem in njihovim vrstnikom. Otroci so raziskovali Ljubljano ter pripravili opise nekaterih Zelenih točk, ki so dostopne tudi slepim in slabovidnim.

Dokument si lahko preneste na povezavi: Opis Zelenih točk 2017

Logotip in grb Mestne občine LjubljanaLogotip Zelene prestolnice Evrope. Ljubljana zmagovalka 2016  Logotip Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij RS

Na spodnjih povezavah si lahko prenesete letošnjo poslanico in program aktivnosti :

1. poslanica programa otroci, mladostniki in svojci
  2. aktivnosti programa v letu 2017
  3. koledar aktivnosti v letu 2017
  4. predprijavnica na aktivnosti 2017

TABOR BOM ZMOGLI-BOMO JA! 2017

Na spodnjih povezavah si lahko prenesete vabilo, program in prijavnico na tabor:

1. vabilo Bomo zmogli-bomo ja!
  2. program na taboru
  3. prijavnica za tabor