Slepim in slabovidnim zagotavljamo tehnične pripomočke za neodvisno življenje

Bela palica

Ob delni ali popolni izgubi vida, postanejo vsa opravila vsakdanjega življenja izziv. Branje, pisanje, delo z računalnikom, uporaba telefona, orientacija, kuhanje, šivanje, zlaganje perila itd., vse to je za slepega ali slabovidnega nemogoče brez uporabe nekaterih pripomočkov.

Namen programa je zato zagotavljanje najboljših mogočih tehničnih pripomočkov in svetovanje pri uporabi glede na vrsto in stopnjo okvare vida ob upoštevanju individualnih potreb pri delu, šolanju ali vsakdanjem življenju. Z zagotavljanjem sodobne informacijske tehnologije se tako odzivamo na posebne potrebe slepih in slabovidnih ter jim omogočamo čim bolj neodvisno življenje.

Zveza zagotavlja tehnične pripomočke upravičencem iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja na podlagi sklenjene pogodbe z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Na podlagi ugotovljenih potreb medobčinskih društev slepih in slabovidnih pa Zveza nabavlja tudi druge tehnične pripomočke.

DAISY predvajalnik

Organiziramo in izvajamo tudi usposabljanje za uporabnike psov vodičev in preizkuse znanja za slednje. Program zajema praktični trening za pse vodiče, individualno svetovanje uporabnikom s področja zdrave prehrane in vzdrževanja psa ter zdravstveni pregled psov.

Več o tehničnih pripomočkih najdete v rubriki PRIPOMOČKI.

Razno

Prijava na novičnik