27.5. 2019

Zaključna konferenca projekta ADLAB PRO

RTV SLovenija v torek, 4. junija 2019  od 9.00 do 17.00,  v Kinu Šiška v Ljubljani organizira zaključno konferenco projekta ADLAB PRO (Audio description: a laboratory for the development of a new professional profile) oziroma Zvočno opisovanje: Laboratorij za izoblikovanje novega poklicnega profila, pri katerem so se ukvarjali z izoblikovanjem izobraževalnega modela in učnih materialov za poklic zvočnega opisovalca.

Na konferenci bomo sodelovali partnerji pri projektu ter tudi tuji in domači gostje. Konferenca bo zanimava tako za strokovnjake na področju avdiodeskripcije, izobraževalne ustanove, ki bi jih zanimalo poučevanje tega novega področja v jezikoslovju in prevodoslovju, predstavnike državnih institucij, ki delujejo na področju invalidskih pravic, seveda pa tudi za vse kulturne institucije, ki si prizadevajo svoje vsebine javnosti predstavljati na dostopen način. Konferenca je namenjena tudi slepim in slabovidnim osebam, da spoznajo, kaj se na področju zvočnega opisovanja dogaja, ter sodelujejo s svojimi predlogi, znanjem in izkušnjami.
Več na povezavi: Konferenca ADLAB PRO

Program je dosegljiv na povezavi: program ADLAB PRO

Festival dostopnega filma v Kinu Šiška

Po zaključku konference bo ob 18. uri na sporedu projekcija kratkih filmov na temo oviranosti , ki ga v sklopu festivala dostopnega filma Look&rool organizirata Kino Šiška in FeKK (festival kratkega filma).

Program šestih kratkih filmov vključuje tako dokumentarne pristope kot igrane in eksperimentalne filme, ki na različne načine raziskujejo in pripovedujejo o življenju ter ljudeh z motnjami v duševnem razvoju, slepoto, motnjami avtističnega spektra in nevrološkimi motnjami. Vsi filmi so opremljeni z zvočnim opisom za slepe in slabovidne ter s podnapisi za gluhe in naglušne.Vstop je prost!
Več na povezavi: LOOK&ROOL: FILM – RAZNOLIKOST – ENAKOST!

 


Prijava v EIS
Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

Počitniške kapacitete

eBralec – sintetizator govora

REVIJA RIKOSS

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

koledar

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

Sledite nam