29.10. 2018

Arhiv Republike Slovenije vabi na projekcijo filma To so gadi.
Prilagoditev filma je nastala v okviru projekta e-ARH.si: ESS 2016–2020, s katerim slovenski arhivi vzpostavljamo slovenski elektronski arhiv.

Slušalke za spremljanje zvočnega opisa filma bodo na razpolago tudi videčim obiskovalcem, ki želijo izkusiti, kako je film prilagojen za slepe gledalce.
S projekcijo želimo prispevati k vključujoči družbi in vsem gledalcem ne glede na njihovo morebitno senzorno ali fizično oviranost ponuditi užitek ob ogledu ene najbolj priljubljenih slovenskih komedij. Projekcija je nastala v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, Majo Šumej s.p. in Tomom Lemajičem s.p., njeno izvedbo je omogočila Slovenska kinoteka.
Film je opremljen s podnapisi, tolmačenjem v slovenski znakovni jezik in z zvočnim opisom.

Pridružite se nam v torek, 6. novembra 2018, ob 20. uri v dvorani Silvana Furlana v Slovenski kinoteki (Miklošičeva ulica 28, Ljubljana).
Vljudno vas prosimo, da nam svojo prisotnost potrdite najpozneje do ponedeljka, 5. novembra 2018, na telefonsko številko 01/24 14 262 ali na elektronski naslov: mojca.kosi1@gov.si, saj vam le tako lahko zagotovimo sedež.
Veselimo se srečanja z vami.

Dvorana in toaletni prostori so dostopni za obiskovalce na invalidskem vozičku.
VSTOPNINE NI!

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA SLEPIM IN SLABOVIDNIM