Za lažje soočenje s slepoto ali slabovidnostjo

Utrinki s tabora za otroke Bomo zmogli, bomo ja


Utrinki s tabora za otroke Bomo zmogli, bomo ja

V okviru programa nudimo pomoč slepim in slabovidnim otrokom ter mladostnikom, njihovim staršem in svojcem, slepim in slabovidnim staršem, njihovim otrokom in partnerjem pri sprejemanju slepote in slabovidnosti, razvijanju pozitivne samopodobe, zagotavljamo boljše pogoje za razvoj ter nudimo podporo staršem pri življenju in delu z otroki in mladostniki. Naš namen je tudi spodbujanje aktivnega vključevanja v družbo ter vplivanje na boljše sprejemanje slepih in slabovidnih v družbi.

S svetovanjem nudimo oporo pri sprejemanju okvare vida in soočanju z nastalo situacijo. Svetujemo o uporabi preostalih čutil ter premagovanju gibalnih, komunikacijskih in informacijskih ovir ter kako otroka naučiti spretnosti in iger glede na nastalo okvaro vida in druge motnje. Sodelujemo pri izbiri didaktičnih in tehničnih pripomočkov ter igrač za otroke s posebnimi potrebami.

Organiziramo in izvajamo seminarje za slepe in slabovidne otroke in mladostnike ter njihove svojce. V okviru seminarjev uporabnike seznanjamo s temami, ki se nanašajo na slepoto in slabovidnost. Omogočamo prostor za učenje novih veščin, krepitev socialne mreže in razvijanje pozitivne samopodobe.

KATALOG IGRAČ ZA IZPOSOJO
Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije razpolaga z več kot 200 igračami, družabnimi igračami in didaktičnimi materiali za izposojo družinam s slepim ali slabovidnim članom. Pripravili smo nov, posodobljen in razširjen katalog. Izbirate lahko med igračami za najmlajše,, miselnimi igračami, družabnimi igrami za vse generacije, številnimi vstavljankami in sestavljankami ter didaktičnimi materiali za pomoč pri učenju. Za vsak artikel je v katalogu na voljo fotografija za ogled in kratek opis.
Za boljšo preglednost so igrače, družabne igre in didaktični materiali razporejeni po kategorijah, vsaka od njih se nahaja v svojem dokumentu pod tem besedilom.

Za izposojo in dodatne informacije nas pokličite na 01 47 00 259 (Brigita Kosi) ali pišite na elektronski naslov brigita.kosi@zveza-slepih.si

 

Razno

logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam

Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
Sledite nam