25.3. 2024

Posredujemo vabilo Slovenskega filmskega arhiva pri Arhivu RS in Slovenske kinoteke, ki vas vabita na ogled filmov o zimskih športih v torek 26. marca 2024 v dvorani Silvana Furlana v Slovenski kinoteki ob 19.uri.

Predvajani bodo sledeči kratki filmi. Slepi smučamo, Zimska radost, Planica 1960, Zima, zima bela, FIS 1-A in Senca.

Med drugim bo predvajan tudi kratek, a zelo dragocen in edinstven dokumentarni film z naslovom Slepi smučamo, ki ga je l. 1956 posnel snemalec Vito Lemež pod okriljem Kinokluba Ljubljana in prikazuje utrinke iz petega tečaja smučanja slepih in slabovidnih na nekdaj priljubljenem dolenjskem smučišču Polževo nad Višnjo goro.

Več informacij najdete v priponki: Večer Slovenskega filmskega arhiva o zimskih športih

Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo