26.1. 2024

Biti starš je ena najlepših izkušenj hkrati pa je tudi eden največjih izzivov. Afriški pregovor pravi, da je za vzgojo enega otroka potrebna cela vas. Starši v sodobnem svetu, pa se tako pogosto čutijo sami – a ni potrebno, da je tako.

V mesecu februarju bomo na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije začeli s skupino za opolnomočenje staršev slepih in slabovidnih otrok. Skupina bo namenjena staršem, ki si želijo: povečati možnost samostojnosti svojih otrok v mladosti in odraslosti in izboljšati kvaliteto svojega osebnega, partnerskega in družinskega življenja ter zdravja družine.

Plakat skupine za samopomoč na katerem so besede: opolnomočenje, strokovna podpora, samostojnost otrok, konkretna orodja, podporne skupine, partnerski odnosi

Starši s sodelovanjem v tej skupini lahko pridobite: različna konkretna orodja ter strokovno in medvrstniško podporo. Več lahko preberete v priloženem vabilu: VABILO- skupina staršev za samopomoč
Skupino bosta vodila dr. Marino Kačič in Brigita Kosi.

Vse, ki razmišljate o sodelovanju v skupini, vabimo, da se nam pridružite na informativnem zoom srečanju v sredo 28. 2. 2024 ob 17.30 uri. Za udeležbo na zoom srečanju je potrebna prijava. Prijavite se lahko na e-naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si ali pokličete na telefon: 01 4700 244 najkasneje do 26. 2 2024.

Vsem, ki niste sledili nizu spletnih dogodkom: Klepet o samostojnosti, prilagam še povezavo do posnetka zelo zanimivega spletnega dogodka z naslovom: Sreča je na strani pogumnih. V posnetku lahko prisluhnete zgodbam in razmišljanjem o samostojnosti odraslih slepih in slabovidnih ljudi ter mame slepega dijaka.

Klepet o samostojnosti: Sreča je na strani pogumnih! (youtube.com)


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam