21.4. 2023

Vabimo vas na srečanje slabovidnih, ki bo potekalo v Domu oddiha ZDSSS v Izoli med 11. in 14. majem 2023.

Srečanje slabovidnih predstavlja že tradicionalno letno srečanje ter prostor in čas za izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih znanj ter sproščeno druženje. Novost letošnjega leta je ta, da bomo program vseživljenjsko učenje izvajali kot razvojni socialnovarstveni program, sofinanciran iz sredstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ga bomo posledično lahko še nadgradili z dodatnimi vsebinami in aktivnostmi tudi v tednih po srečanju. Posebni poudarek bomo namenili tudi skupini slabovidnih.

Zato vas vljudno vabim, da se nam pridružite na srečanju, kjer bomo skupaj ugotavljali potrebe in izzive, s katerimi se slabovidni srečujejo ter iskali tudi rešitve, kako jih ustrezno nasloviti, da bodo slišane.
Prispevek uporabnika znaša 10 eur na dan. Prosimo vas, da nam ob prijavi sporočite morebitne potrebe glede prevoza. V kolikor bo mogoče, bomo pomagali pri organiziranju prevoza oz. ob dodatnem prispevku uporabnika organizirali prevoz v Izolo.

Prijave sprejemamo do petka, 5. maja 2023 na elektronski naslov: vzu@zveza-slepih.si (kontaktna oseba na tem e-naslovu je Nastja Žlajpah) ali po telefonu 01 4700 211, kjer smo dosegljivi tudi za dodatna vprašanja oz. informacije.

Srečanje bo izvedeno ob zadostnem številu prijav oz. do zapolnitve mest (kar pomeni minimalno vsaj 15 oseb, vendar pa ne več kot 25 oseb – odvisno je tudi od razporeditve oseb po sobah).
Udeleženci s seboj prinesite tudi udobna oblačila in športno obutev, primerno letnemu času in vremenski napovedi. Če imate doma, vas vljudno prosimo, če s seboj prinesete tudi blazino za na tla.

Predviden program je priložen temu vabilu: Vabilo na srečanje slabovidnih_11.-14.5.2023
Prijavnica je priložena tukaj: Prijavnica na srečanje slabovidnih 2023


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam