12.8. 2022

Spoštovani starši, dragi otroci!

Vabimo vas, da se nam pridružite na taboru Živ Žav, ki bo potekal od četrtka, 15.9.2022 do nedelje, 18.9.2022 v domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v Izoli (Ulica Sv. Petra 3, 6310 Izola).

Tabor je namenjen družinam s slepim ali slabovidnim otrokom do 8. leta starosti in predstavlja enkratno priložnost za srečanje. Življenje s slepoto in slabovidnostjo prinaša številne izzive za vso družino, s katerimi se je lažje soočiti ob podpori tistih, ki se srečujejo s podobnimi življenjskimi situacijami. Na taborih se pogosto spletejo prijateljske vezi med otroki, starši in družinami. Le te jih spremljajo skozi odraščanje in so pomemben vir moči.

Tudi letos smo pripravili različne vsebine in dejavnosti tako za otroke kot za starše ter skupne aktivnosti za vso družino.
Starši boste imeli priložnost za pogovor s strokovnjaki in za sodelovanje v pogovornih skupinah, za otroke pa bodo v tem času poskrbeli izkušeni spremljevalci (ustvarjanje, šport, igra na dvorišču ali v notranjih prostorih, sprehod ali igra na plaži…).
Po kosilu bo čas za počitek oziroma preživljanje časa po želji družine. Ob lepem vremenu se boste lahko osvežili v morju ali v bazenu na plaži slepih in slabovidnih, ki bo v času tabora še vedno odprt. Popoldan bodo potekale organizirane aktivnosti za vso družino.

Udeleženci tabora Živ žav plačajo prispevek v višini 10 EUR na družino na dan. Cena vključuje polni penzion in vse aktivnosti v programu.

Prijave bomo zbirali do srede, 31.8.2022 na elektronskem naslovu nastja.zlajpah@zveza-slepih.si ali po navadni pošti na naslovu Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva 2, 1000 Ljubljana.

Za vse dodatne informacije in program tabora se lahko obrnete na Nastjo Žlajpah, ki je dosegljiva ne telefonski številki 01 4700 217 ali na zgoraj navedenem elektronskem naslovu.

Prijavnica:Prijavnica na tabor Živ Žav 2022

Veselimo se druženja z vami!
Otroci sklenjeni v krog se igrajo


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam