15.3. 2022

Vabimo vas na retrospektivna razstavo Silva Mehleta. Izjemnega slikarja, ki je risal z usti.

Življenjska nit, v katero je predica usoda globoko zarezala že pri njegovih dvaindvajsetih, ko je po hudi poškodbi v prometni nesreči ostal invalid, domala negiben, je skozi postavitev razstave ovita okoli obiskovalca. Silvo Mehle je kot človek izstopal prav s svojo tiho silovitostjo in vztrajno plamenečo notranjo močjo, ki je tudi sivim, senčnim delom črno-belega sveta dajala luč, toplino in barve. In razstava, ki se poklanja spominu nanj, skozi njegove oči osvetljuje del poti, ki jo je prepotoval na zemlji. Klobčič ustvarjalno presežnega s te poti je razgrnjen spoznanjem v prepletu z razvrstitvijo slik prek pokrajine platen, ki jih je poslikal v petnajstletnem obdobju ustvarjanja. Umrl je v šestinštiridesetem letu starosti v začetku leta 2017, po dolgem in mučnem pešanju moči.

Vabljeni na Kotnikovo 32 v četrtek, 17. 3. 2022 ob 18 uri. Razstava bo odprta do 30. aprila 2022

Katalog razstave

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji