19.5. 2021

Spoštovani,

Z veseljem vas obveščamo o aktivnostih, ki jih v letu 2021 pripravljamo v okviru programa pomoč slepim in slabovidnim otrokom, mladostnikom in njihovim svojcem. Pred nami so številne aktivnosti, ki bodo ponudile veliko priložnosti za učenje, izmenjavo izkušenj in druženje. Veseli bomo, če se nam boste pridružili.

Aktivnosti bomo izvajali v skladu s priporočili za preprečevanje širjenja koronavirusa. Glede na epidemiološke razmere, ki bodo veljale v času posamezne aktivnosti, bomo temu primerno prilagodili samo izvedbo (število udeležencev, maske, razkuževanje itd.). O podrobnostih vas bomo pravočasno obvestili.

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije v letošnjem letu pripravljamo:
• tabore,
• srečanje družin,
• svetovanje,
• predstavitve slepote in slabovidnosti,
• izposoja igrač
• srečanje skupine staršev slepih in slabovidnih otrok ter mladostnikov za samopomoč,
• srečanje slepih in slabovidnih staršev,
• izobraževalni dan,
• usposabljanje prostovoljcev,
• vključevanje slepih in slabovidnih v vlogi prostovoljcev,
• sodelovanje na delavnicah in festivalih,
• spletna predavanja za otroke, mladostnike in starše,
• projekt »Zavihajmo rokave«
• nadaljevanje akcije 100 izletov po Sloveniji – brez avtomobila

Ostale informacije:
Udeleženci celodnevnih aktivnosti plačajo prispevek za program. V primeru, da ZDSSS organizira prevoz, uporabniki prevoza plačajo tudi prispevek za prevoz.

Udeleženci taborov plačajo prispevek za program v višini 10 EUR na družino na dan. Na taboru za mlade znaša prispevek uporabnikov 10 EUR na osebo za celoten tabor. Na taborih, ki se jih udeležijo samo otroci (do 18 let), ni potrebno plačati prispevka.
Za srečanje družin znaša prispevek 10 EUR na družino na dan.

Prijave na aktivnosti sprejemamo do zapolnitve mest. Prednost bodo imeli tisti, ki bodo prej oddali prijavnico in tisti, ki bodo prisotni ves čas aktivnosti. Prijavnice za posamezni tabor boste prejeli naknadno.

Aktivnosti bomo izvedli, če bo na aktivnosti sodelovalo vsaj pet slepih in slabovidnih udeležencev oz. pet družin s slepim ali slabovidnim članom.

Če po preteku roka za oddajo prijavnice ugotovite, da bi se želeli udeležiti katere aktivnosti, vas prosimo, da nam to sporočite. V primeru, da bodo prosta mesta še na voljo, bomo vašo prijavnico z veseljem upoštevali.

V primeru, da plačilo prispevkov za vas ali vašo družino predstavlja problem ste vabljeni, da nam to sporočite, skupaj bomo iskali rešitve.

Pridržujemo si pravico do spremembe datumov, vsebin in lokacije aktivnosti. O morebitnih spremembah bomo prijavljene na aktivnost obvestili.

Žal vam moramo sporočiti, da je skupina staršev slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov brez predstavnika. V želji, da bi s skupina lahko nadaljevala s svojim delom prosimo vse tiste, ki bi bili zainteresirani za vodenje skupina, da nam le to sporočijo. V kolikor si želite prevzeti to naloga in vas skrbi, če boste zmogli bomo veseli, da nam to sporočite. Z veseljem vas bomo informirali o načinu dela ter nudili pomoč.

Prosimo vas še, da na svoje MDSS sporočite elektronski naslov preko katerega vas lahko obveščamo! Prav tako vas prosimo, da društvu sporočite morebitne spremenjene podatke!

Za dodatne informacije lahko pokličete Nastjo Žlajpah na telefonsko številko 01/4700 217, ali pišete na elektronski naslov nastja.zlajpah@zveza-slepih.si.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami.

2021 AKTIVNOSTI ZA OTROKE IN STARŠE


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2024

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam