12.7. 2019

V preteklem tednu je bilo v domu oddiha na Okroglem precej živahno saj je od 30.6. do 5.7.2019 potekal tabor Bomo zmogli? Bomo ja!. Tabor je namenjen slepim in slabovidnim otrokom in njihovim sorojencem. Tokrat je bilo z nami kar 28 otrok, pridružili so se nam tudi prostovoljci.

Vabimo vas, da preberete kaj so o taboru zapisali otroci!

Tabora smo se udeležili, ker smo si želeli spoznati nove prijatelje, izkusiti kaj novega in predvsem iz radovednosti, kaj so pripravili organizatorji.

Skupinska fotografija udležencev tabora Bomo zmogli? Bomo ja!

Zabavali smo se pri izdelavi potnih listov ter pri različnih delavnicah. Ker so nas presenetili deževni oblaki, gromi in strele, na žalost nas vseh nismo mogli iti na bazen. Tako smo še z večjim navdušenjem pričakovali izlet v Avstrijo. V Avstriji smo si pogledali Minimundus in njegove pomanjšane svetovne znamenitosti. Nato smo se odpravili na hrib opic. Tam smo imeli voden ogled opic vrste japonski makaki. Opice so bile zelo smešne in prisrčne.

Udeleženci tabora v avtomobilu v MinimundusuVesoljski polet mladih astronavtov (Minimundus)

Potem je prišel težko pričakovani četrtek, ko nas je obiskala Rebeka Dremelj. Njena najnovejša pesem Še verjamem je bila tudi himna letošnjega tabora. Všeč so nam bile tudi delavnice, ki so vključevale naslednje dejavnosti: izdelovanje zapestnic, poslikava majic, priprava sladic itd.

Tabor Bomo zmogli? Bomo ja!

V četrtek popoldne smo priredili vodne igre, kjer smo se obmetavali z vodnimi balončki.
Zvečer smo se udeležili slavnostne večerje, za katero smo se še posebej uredili. Po večerji so nam prostovoljci pripravili lov na skriti zaklad. Iskali smo balone, v katerih so bili namigi do zaklada.
V petek smo dobil priznanja za udeležitev na taboru.
Skozi celoten tabor smo se veliko nasmejali ter novega naučili. Skupaj smo gradili prijateljstvo, zato se vsi strinjamo, da se tabora udeležimo tudi naslednje leto.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam