4 V VRSTO4 v VRSTO

Vedno zanimiva mislena igra.

 

 

 

 

BATERIJSKI IZVIJAČDesign & Drill, Baterijski izvijač oblikuj in privijaj znamke Educational Insights.
Popolni komplet za male mojstre in ustvarjalce. Prenosni kovček vsebuje 60 vijakov v 5ih živahnih barvah, baterijski izvijač s tremi nastavki in funkcijama zavijanja in odvijanja. Kovček je priročen in lahko ga vzamete s seboj na izlete ali obiske. Odprti kovček je delovna plošča, kjer otrok z lastno domišljijo ustvarja vedno nove vzorce. Priložena je tudi knjižica z desetimi predlogi vzorcev. Poleg veliko zabave, ta igrača nudi tudi urjenje fine motorike. Mlajši otroci se lahko učijo barve in jih sortirajo. Lahko jo uporabite za vzorčenje, štetje ali pisanje črk. Primerno je tako za fante kot za punce.

Elektronski izvijač potrebuje 3 AA baterije, ki niso vključene.
Kovček je narejen iz robustne plastike.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije zaprtega kovčka: 26,5 x 14,5 x 9,5 cm

 

DETEKTOR KOVINDetektor kovin
Delujoč detektor kovin, izdelan za otroško raziskovanje. Detektor piska in sveti, ko zazna kovine. Za delovanje potrebuje 2AAA bateriji, ki niso vključene.
Dimenzije: 30,5 x 10 cm
Za otroke od 3 let.

 

 

DIDAKTIČNA URADidaktična ura
Zabavna in poučna ura za učenje analognega in digitalnega časa. Lesena ura ima plastična kazalca, ki jih otrok lahko nastavlja. S premikanjem kazalcev na uri se spreminja prikaz digitalnega časa, ki se prikazuje v okencu ob kazalcih. Uri je priloženih 13 dvostranskih vzorčnih kartic s katerimi se otrok lahko samostojno uči uporabljati uro. Kartice se shranijo v priročni reži na hrbtni strani ure.
Za otroke od 4 let.
Dimenzije ure: 11,5 x 23,2 x 23,5 cm

 

KAPALKA ZAVITAZavita kapalka
Zavita kapalka je praktičen pripomoček za vse dejavnosti, povezane z vodo. Prenos vode iz ene posode v drugo je tipična Montessori dejavnost, ki spodbuja veščine praktičnega življenja, koncentracijo, natančnost in pri uporabi kapalke tudi fino motoriko.
Za otroke od 2 let.

 

KLJUČAVNICE 1Ključavnice
Čudovita lesena igrača za male radovedneže. Odpri ključavnico in odkrij kaj se skriva za vrati. Preprosta igra za razvoj uporabnih znanj. Tabla ima kar šest različnih ključavnic, ki se jih otrok nauči odpirati in zapirati skozi igro. Z igranjem otrok uri fino motoriko, spoznava števila in se uči barve.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije: 39,5 x 29,5 x 1 cm

 

 

 

 

MAGNETNE ČRKEMagnetne črke
Škatlica vsebuje 48 velikih tiskanih magnetnih črk. Priložene so tudi črke č,š,ž.
Za otroke od 4 let.

 

 

 

 

MOJI PRVI GEOMETRIJSKI LIKIMoji prvi geometrijski liki
Odlična poučna igrača za prvo spoznavanje sveta geometrijskih oblik. V priročni leseni škatli je pet dvostranskih plošč z desetimi podobami, ki jih otrok zapolni s pisanimi geometrijskimi oblikami iz lesa (30 kos). Lesene like lahko uporabite tudi za različne poučne dejavnosti, kot so ujemanje, razvrščanje in vzorčenje. Nepogrešljiva poučna igrača za vsakega malčka.
Dimenzije: 28 x 28 x 6,5 cm
Za otroke od 2 let.

 

 

PINCETA KROKODILČEKPinceta krokodilček
Pinceta krokodilček je odličen učni pripomoček za razvoj fine motorike pri otrocih. Uporablja se v številnih dejavnostih. Pinceta je prave velikosti za majhno otroško roko, kar omogoča lažji prijem in manipulacijo predmetov.
Za otroke od 2 let.

 
 
PITA ZA RAZVRŠČANJEPita za razvrščanje
Pita za razvrščanje je simpatična igrača, ki spodbuja domišljijsko igro in olajša učenje osnovnih matematičnih veščin, kot so razvrščanje, štetje in vzorčenje, ter krepi fino motoriko. V trpežni posodi v obliki pite najdete 60 kosov sadja v petih različnih barvah (vrste sadja: jabolka, banane, grozdje, pomaranče, grenivke, marelice in slive), 3 dvostranske kartice za dejavnosti in 2 veliki pinceti.
Dimenzija sadja: 4 cm
Dimenzija posode: 22 cm
 
 

PRETIKANKA LJUBLJENČKIPretikanka ljubljenčki
Komplet vsebuje 5 lesenih plošč s podobami domačih ljubljenčkov in 5 vrvic. Izdelek je shranjen v lični leseni škatli. Med igro otrok uri fino motoriko in se zabava.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije pakiranja: 21,3 x 16,9 x 3 cm

 
 
 
 

RAZVRŠČANJE OBLIK 2Razvrščanje oblik
Razvrščanje oblik, je igrača, ki spodbuja logično razmišljanje, prepoznavanje barv, oblik, občutek za razlikovanje po velikosti in globini, ter krepi fino motoriko. V kompletu je 18 lesenih kosov.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije: 21 x 21 x 8 cm
 
 
 
SESTAVI KOVISNKO VOZILOSestavi kovinsko vozilo
SES predstavlja čudovit konstrukcijski komplet za otroke! Otroci se lahko naučijo, kako korak za korakom zgraditi kovinsko vozilo. Konstruiranje je odličen način za razvijanje koncentracije, koordinacije roka oko in motoričnih spretnosti pri otroku. SES je že 40 let specialist za proizvodnjo ustvarjalnih igrač. Razvoj otroka, je osrednji koncept podjetja pri ustvarjanju produktov. V prvih letih, je pomembno, da ima otrok možnost, da razvije svoje talente in uporabi svojo ustvarjalnost. Poleg spodbujanja ustvarjalnosti, sta za podjetje SES zelo pomembna varnost in kakovost izdelkov.
Komplet vsebuje:
4 x kolesa
1 x izvijač
1 x ključ
vijake
kovinske dele
 
 
 

SKLADOVNICA ZA RAZVRŠČANJE BARV IN OBLIKSkladovnica za razvrščanje barv in oblik
Odlična prva, poučna skladovnica za vsakega malčka. Med igro otrok spoznava osnovne barve, oblike, uči se šteti do 5, krepi koordinacijo roka-oko, fino motoriko, vzorčenje in razvrščanje.
Za otroke od 2 let.
Dimenzije: 33,5 x 10,2 x 5,5 cm
 
 
 

STOLP ŽOGICE IN KLADIVOStolp žogice in kladivo
Komplet vsebuje lesen stolp v več nivojih, štiri barvne lesene krogle in leseno kladivo. Otrok zabija krogle skozi luknje na vrhu stolpa in opazuje kako se postopoma po nivojih spuščajo do dna. Med igro otrok krepi koordinacijo roka oko, spoznava osnovne barve in se uči vzroka in posledice.

Dodatne ideje za igro:
Prosite otroka, da zabije točno določeno barvo žogice. Pri tem se otrok uči imenovati barve.
Prosite otroka, da zabija žogice v točno določenem barvnem zaporedju. Pri tem se otrok uči slediti navodilom in zaporedja.
Prosite otroka, da zabije točno določeno število žogic. Pri tem se otrok uči štetja.
Za otroke od 2 let.
Dimenzije stolpa: 22 x 14,3 x 14,3 cm

 
 
 
ŠKARJASTA ZAJEMALKAŠkarjasta zajemalka
Škarjasta zajemalka je orodje s katerim bo otrok gradil mišice potrebne za rezanje s škarjami. Zajemalka ima prosojne lopatice in enostaven ročaj za razvoj motoričnih sposobnosti. Uporabite jih lahko za vrsto dejavnosti od prenosa predmetov, sortiranja in igre z vodo.
Za otroke od 3 let.

 
 
 
ŠTEJEM Z GUMBIŠtejem z gumbi
Čudovita poučna igrača, ki skozi igro pomaga otrokom pri učenju števil do deset. Komplet vsebuje pet dvostranskih, pisanih, lesenih plošč, 55 gumbov različnih oblik in deset kartončkov s števili. Otrok mora v luknje v plošči vstavljati gumbe glede na obliko in barvo.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije: 39,5 x 25 x 4 cm

 
 
 
TABLA NAPREDNE KLJUČAVNCIE 2Tabla napredne ključavnice
Čudovita lesena igrača za male radovedneže. Odpri ključavnico in odkrij kaj se skriva za vrati. Preprosta igra za razvoj uporabnih znanj. Tabla ima štiri različne ključavnice, ki se jih otrok nauči odpirati in zapirati skozi igro. Z igranjem otrok uri fino motoriko, spoznava števila in se uči barve. Tabla ima ključavnico na ključ, dve različni vrsti kombinacijskih ključavnic in eno preprosto ključavnico.
Rešitev za vrtljivo ključavnico: poravnajte številko 6 z zarezo na desni strani.
Rešitev za trištevilčno ključavnico: 0 0 0.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije: 31 x 23,7 x 1,5 cm

 
 
 
TABLA VEŠČIN 1Tabla veščin
Poučna tabla, ki otroku pomaga osvojiti osnovne veščine oblačenja. Simpatičen in pisan medvedek kar vabi k igri. Deli table so urejeni kot sestavljanka. Otrok se skozi igro uči zapenjanja in odpenjanja gumbov, zadrge, pasa, sponk in vezanja vezalk. Odlična igrača za razvoj fine motorike.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije: 39,5 x 29,6 x 1 cm
 
 
 

URA ZA VSTAVLJANJE OBLIKUra za vstavljanje oblik
Vedno je čas za učenje in zabavo s poučno uro za vstavljanje. Ta igrača nudi veliko različnih možnosti za igro in učenje. Otrok se skozi igro uči glavne geometrijske oblike, števila, barve, pojem časa in delov dneva in krepi fino motoriko. Popolna igrača za vsakega predšolskega otroka.
Za otroke od 3 let.
Dimenzije pakiranja: 25 x 25 x 7 cm
 
 
 
 
VOZILA ZA ŠTETJEVozila za štetje
Vozila za štetje so odličen pripomoček za učenje osnov matematike. Komplet vsebuje 72 kosov vozil v šestih barvah, vključuje pa avtomobile, vlake, letala, ladje, avtobuse in gasilska vozila. Lahko jih uporabljate za štetje, razvrščanje in vzorčenje. V kompletu je tudi vodnik za dejavnosti.
Dimenzije: 4-5 cm
Za otroke od 3 leta.

Razno

logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam

Dobrodelnost

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim. Uporabite sledeč obrazec.
Zadnje objave

PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
Sledite nam