20.3. 2024

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije bo poskusila ob zadostnem številu prijav zainteresiranih posameznikov, organizirati dvodnevni ogled sejma Sight City v Frankfurtu, ki bo od 15. do 17. maja letos. Kot vam je znano, gre za specializirani sejem svetovnih proizvajalcev opreme in pripomočkov izključno za slepe in slabovidne: SightCity

Zveza bo delno subvencionirala avtobusni prevoz. Udeleženci s spremljevalci pa bodo krili preostanek prevoznih stroškov, prenočišče, prehrano in morebitno vstopnino.

Okvirna cena prenočišča v enoposteljni sobi je 80 €, v dvoposteljni pa 120 €. Predvideni stroški prevoza bi znašali od 60 € do 100 €, odvisno od števila udeležencev.

namizna elektronska lupa z bralnikom zaslona

Načrtujemo štart iz Ljubljane cca. ob 8. uri 15. maja 2024, tako da bi prispeli do hotela ob cca 20. uri, kjer bi prespali. Naslednji dan bi se ob 10. uri udeležili razstave. Ogled razstave je predviden do 16. ure, nato pa bi se vrnili proti Ljubljani, kamor bi predvidoma prispeli ob cca. 3. uri zjutraj dne 17.5.2024.

Evidentirane prijave sprejemamo samo pisno do 1. 4. 2024 na elektronski naslov: info@zveza-slepih.si ali po navadni pošti na ZDSSS, Groharjeva 2, 1000 Ljubljana.

Na podlagi evidentiranih prijav in odločitvi o organizaciji ogleda sejma, bomo pripravili položnice za poravnavo stroškov, ki jih morajo morebitni udeleženci poravnati najkasneje do 17. aprila 2024.

Za dodatne informacije in pojasnila sta vam na voljo Boštjan Vogrinčič in Bogdan Saksida, telefon 01 4700 224 ali E-mail : info@zveza-slepih.si.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam