13.3. 2024

Vabimo vas na drugo srečanje skupine za opolnomočenje staršev slepih in slabovidnih otrok, ki bo potekalo 20. 3. 2024 med 17.30 in 19. uro, v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, Kotnikova 32 v Ljubljani. Tokrat bo srečanje potekalo v živo, kot je bilo dogovorjeno na prvem srečanju skupine.

Plakat skupine za samopomoč na katerem so besede: opolnomočenje, strokovna podpora, samostojnost otrok, konkretna orodja, podporne skupine, partnerski odnosi

Na tem srečanju bomo začeli z raziskovanjem teme, ki so jo predlagali starši na prvem srečanju skupine, in je verjetno pomembna za večino staršev in otrok: Soočanje z zavrnitvijo in vključevanje v aktivnosti vrstnikov.

Razumljivo je, da je kot staršem slepih in slabovidnih otrok, soočanje z izzivi, ki jih prinaša zavrnitev, še posebej težko. Cilj srečanj na to temo je opremiti vas z orodji in strategijami, ki bodo vašim otrokom pomagali ne le sprejemati, temveč tudi rasti iz izkušenj zavrnitve. Pristop, ki krepi to smer, se osredotoča na podporno vzgojo, ki krepi samozavest in neodvisnost otrok, ne da bi jih odvračali od (včasih bolečih) izzivov, ki jim jih prinaša življenje.

Na srečanju bomo obravnavali:

  • Strategije za razumevanje in pomoč vašim otrokom pri soočanju z zavrnitvijo in njihovo vključevanje v aktivnosti z vrstniki.
  • Deljenje izkušenj in strategij med starši z namenom krepitve podporne mreže.

To drugo srečanje skupine bi želeli zasnovati tako, da ne le zagotavlja prostor za učenje in deljenje, ampak naj bi tudi krepilo občutek skupnosti in medsebojne podpore. Ne glede na to, ali ste že bili na prvem srečanju naše skupine ali če se nam boste pridružili prvič, verjamemo, da bo to srečanje prineslo vrednost in podporo za vas in vaše otroke.

Prijave zbiramo do ponedeljka 18. 3. 2024 na brigita.kosi@zveza-slepih.si.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam