19.2. 2024

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je konec leta 2023 odšlo na smetišče zgodovine. Nadomestil ga je obvezni zdravstveni prispevek (OZP) v višini 35 EUR. Ta znesek naj se ne bi spremenil vsaj do marca 2025, ko je predvidena prva uskladitev.
Zavarovalne police, ki so jih zavarovanci sklenili pri eni od zavarovalnic, ki izvajajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, so avtomatsko prenehale veljati 31. 12. 2023. Zavarovancem v zvezi s prekinitvijo polic ni potrebno storiti ničesar. Zadnja premija dopolnilnega zavarovanja, ki jo je bilo potrebno plačati, je premija za december 2023.

Kot zavarovanci moramo vedeti npr. kako bodo prispevek poravnavali upokojenci, kdo bo plačevanja oproščen, kako je z zavarovanci komercialnih zavarovalnic in vrnjena presežna plačila za dopolnilno zavarovanje idr.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite se nam na februarski Zoom kavici dne 23. 2. 2024, ob 10.00 uri na tej povezavi: Petkova Zoom kavica

Gostili bomo gospoda Braneta Buta, ki bo podal analizo obravnavane zakonodaje ter bo posebno zanimiv pri interpretaciji ter pregledu aktualnega dogajanja v zvezi OZP.

Na fotografiji je oseba, ki drži skodelico kave in bere knjigo

Predloge v zvezi s Petkovimi Zoom kavicami lahko pošljete na elektronski naslov: nika.pajek@zveza-slepih.si.
Še vedno ostajamo na voljo za vse, ki bi imeli težave s prijavo na Zoom. Pomoč po telefonu boste dobili na številki: 01 47 00 250 (Rok), in sicer, med 9.00 in 10.00 – uro pred začetkom.

Vse prejšnje »kavice« si lahko ogledate na Arhiv PZK .

Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo