24.11. 2023

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije bo v okviru koordiniranja skupine za slabovidne pri Evropski zvezi slepih (EBU) za EBU organizirala 3 spletne seminarje z nazivom Izboljšanje življenja in dela slabovidnih (Improving life and work for people with low vision v angleškem jeziku).

Spletni seminarji bodo potekali v angleškem jeziku 3 zaporedne petke v decembru preko Zoom-a, s pričetkom ob 10. uri. Vsak seminar bo trajal približno 1,5 ure.

 

Plakat z vabilom na spletne seminarje za izboljšanje življenja slepih in slabovidnih v angleškem jeziku.

Pomembno:

Na vsak posamezni seminar se je potrebno predhodno prijaviti, kar lahko storite tako, da kliknete na link pri posameznem seminarju. Po opravljeni registraciji boste takoj prejeli potrditev, opomnik z vsemi potrebnimi informacijami in povezavo do seminarja pa boste ponovno prejeli vsaj dan pred izvedbo posameznega seminarja. Prijavite se lahko samo na en seminar, oba ali vse tri.

Še enkrat ponavljamo; spletni seminarji potekajo v sodelovanju ter na podlagi navodil EBU in so namenjeni vsem državam članicam EBU (večje število članic, kot je članic EU!), zaradi česar celoten seminar poteka v angleškem jeziku, prav tako bo v angleščini potekala razprava po končanem teoretičnem delu.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu: nastja.zlajpah@zveza-slepih.si ali po telefonu na številki 01 4700 218 (Nastja Žlajpah).

Veseli bomo vaše udeležbe in priložnosti za izmenjavo izkušenj med različnimi državami. EBU namreč šteje kar 42 držav članic.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam