03.11. 2023

Tanja Oranič se je med 26. in 29. oktobrom skupaj s trenerjem showdown reperzentance Petrom Zidarjem, udeležila mednarodnega turnirja v showdownu Top 12. Kot že ime pove, gre za tekmovanje kjer najbojlših 12 igralcev in igralk dobi povabilo za udeležbo, zato ta turnir spada med najtežje.

Tanja Oranič je kljub poškodbi roke zasedla 5. mesto. Prva je bila Finka Hanna Vilmi, druga pa Poljakinja Dominika Czuj.

Tanja Oranič

 

Tanjin trener, Peter Zidar, je ob zaključku tekmovanja povedal: “Kot je že navada na tem turnirju, je to daleč najtežje tekmovanje v sezoni, saj gre za udeležbo najboljših 12 iz svetovne lestvice in sistem igranja vsak z vsakim, kar pomeni same res težke tekme. Na pot sva se odpravila z mešanimi občutki, saj sva vedela, da Tanjina roka ni v najboljšem stanju. Na srečo sva uspela s hladilno kremo in elastičnimi povoji toliko mobilizirati poškodbo, da je lahko, sicer v bolečinah, odigrala turnir do konca. Začetek sicer ni bil najbolj obetaven, saj je prvi dan končala s štirimi porazi od 6 tekem. Je pa res, da je imela precej težji razpored, kot drugi dan. Drugi dan pa je z boljšo igro kot v prvem dnevu končala z enim porazom od 5 tekem in z zelo dobrim končnim 5. mestom.”

 

Tanja Oranič igra showdown z nasprotnico. Igro spremlja sodnik.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam