02.8. 2023

Vabimo vas, da se nam pridružite na taboru Živ žav, ki ga organizira Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Tabor bo potekal od četrtka 21. 9. do nedelje 24. 9. 2023 v Izoli in je namenjen družinam slepih in slabovidnih otrok starih do 8 let.

Tabor je odlična priložnost zato, da spoznate družine, ki hodijo po podobni poti in se soočajo s podobnimi izzivi. Za družine je izmenjava informacij lahko zelo dragocena, prav tako pa tudi sklepanje novih poznanstev in prijateljstev.

Pripravili smo raznolike vsebine za starše in otroke in upamo, da bo vsaka družina lahko našla nekaj zase. Za starše smo pripravili delavnice, predavanja in pogovorne skupine. Za otroke ustvarjalne in kuharske delavnice, individualne obravnave, obisk Tačk pomagačk in lov na skriti zaklad. Nekatere aktivnosti pa so namenjene celotni družini. Več o vsebini tabora lahko preberete v priloženem programu.

Prispevek za tabor znaša za manjše družine (do 3 članov) 25 EUR za družino na dan, za večje družine (s 4 ali več člani) pa 35 EUR za družino na dan. V to je zajeto: polni penzion, celoten program tabora, tudi individualne obravnave otrok in vstop v bazen.

Prijave lahko pošljete na e-naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si ali po navadni pošti na naslov: Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva 2, 1000 Ljubljana. Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko: 01 4700 259. Prijave sprejemamo do 4. 9. 2023.

Program tabora ŽIV ŽAV
Prijavnica tabor ŽIV ŽAV


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam