05.4. 2023

OVIRE IN IZZIVI NA VSAKODNEVNI POTI OSEBE Z OKVARO VIDA – Vabilo študentom k sodelovanju na natečaju Freešn v kategoriji fotografija.

Freešn je študentski natečaj kreativnega komuniciranja, namenjen vsem študentom, ki imajo v letu 2022/2023 status študenta. Ponuja 6 različnih kategorij, v eni izmed njih – fotografija – Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije letos sodeluje kot partner.

Cilj je v objektiv ujeti fotografijo, ki bo predstavljala pomemben doprinos k prepoznavanju ovir slepih in slabovidnih širši javnosti.
Kako se lotiti? Postavi se v čevlje slepega oz. slabovidnega in izzive ter ovire, ki jih opaziš, prelij v fotografijo. Sodelujete lahko seveda tudi slepi in slabovidni študentje, ki se različnimi izzivi srečujete vsakodnevno.

Najboljša dela bodo razstavljena v galeriji Knjižnice slepih in slabovidnih, trije najboljši bodo prejeli tudi lepe nagrade.
Vse potrebne informacije najdete neposredno na spletni strani http://www.freesn.si/fotografski-natecaj/. Svoj oddelek lahko oddate na mail natecajcistfreesn@gmail.com do vključno ponedeljka, 10.4.

Prilagamo vam pa tudi dokument z opisom projekta in navodili: Natečaj Freešn ZDSSS
Za vse informacije s strani Zveze se lahko obrnete na Nastjo Žlajpah na telefonski številki 01 4700 218 ali po mailu nastja.zlajpah@zveza-slepih.si
Veseli bomo vašega sodelovanja


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam