06.4. 2023

Ste vedeli, da je eden največjih izzivov za ljudi s slepoto ali slabovidnostjo mobilnost – priti od točke A do točke B?
Osebe s slepoto ali slabovidnostjo so bile že na najvišjih gorah sveta, potujejo po svetu, kolesarijo, smučajo, hodijo v službe, skrbijo za svoje družine… Pri vsem tem pa pogosto potrebujejo pomoč spremljevalca.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije že vrsto let izvaja program »Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih«, ki povezuje uporabnike ter videče spremljevalce po vsej državi. Ta program osebam s slepoto in slabovidnostjo omogoča, da dobijo spremstvo, ko ga potrebujejo in jih podpira v prizadevanjih za čim večjo samostojnost in vključenost v družbo.

Če ste tudi vi pripravljeni kakšno uro svojega časa nameniti spremljanju, vas vabimo, da se pridružite Mreži spremljevalcev.
Vse zainteresirane vabimo, da se udeležijo brezplačnega usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih, ki bo potekalo v soboto, 13. 5. 2023 od 9. do 16. ure v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, Kotnikova 32, 1000 Ljubljana.

Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko: 01 4700 259 ali pišite na naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 8. 5. 2023.

Plakat z vabilom na srečanje spremljevalcev

Prosimo vas, da informacijo o usposabljanju čim bolj razširite, delite na socialnih omrežjih ter spodbudite svoje prijatelje in znance, da se nam pridružijo in postanejo del mreže spremljevalcev. Pogosto ne moremo narediti nič – tokrat pa lahko!


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam