09.3. 2023

Vabimo vas na usposabljanje za dvig digitalnih kompetenc.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije v okviru projekta Informatizacija ZDSSS organizira 16-urno usposabljanje s področja digitalne dostopnosti. Usposabljanje bo potekalo 2 dneva, v četrtek 23. in v petek 24.3.2023 v prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova ulica 32, 1000 Ljubljana) s pričetkom ob 9.uri.

Kakšen je cilj usposabljnja?
Cilj usposabljanja je dvig kompetenc v nevladnih organizacijah in v javnih zavodih s področja digitalne dostopnosti, ki vključuje tudi dostopnost spletnih strani in dostopnost dokumentov ter povezavo z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

Komu je usposabljanje namenjeno?
Usposabljanje je namenjeno zaposlenim in prostovoljcem v nevladnih organizacijah ter zaposlenim v lokalnih skupnostih in javnih zavodih. Usposabljanje je precej poglobljeno in smiselno je, da se nanj napoti skrbnike dostopnosti in odgovorne za spletne strani v organizacijah. Usposabljanje je namenjeno tudi osebam z oviranostmi (vključno s slepimi, slabovidnimi), ki bi želeli sodelovati v procesih presoje dostopnosti spletnih strani. Pričakuje se, da se bodo potrebe po tovrstnih znanjih v prihodnosti občutno povišale.

Za udeležbo na usposabljanju je obvezbna prijava:
Prijava za usposabljanje Osnove digitalne dostopnosti

simbol interneta

Usposabljanje se izvaja v okviru projekta Informatizacija ZDSSS. Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO. Izvajalec predvanja je Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo