30.3. 2023

Vabimo vas na srečanje družin slepih in slabovidnih otrok. Srečanje bo potekalo od 4. do 7. maja 2023 v domu oddiha slepih in slabovidnih v Izoli. Srečanje je namenjeno družinam slepih in slabovidnih otrok vseh starosti. Zato je to srečanje res odlična priložnost za to, da spoznate druge družine, ki se soočajo s podobnimi izzivi kot vi. Je tudi dobra priložnost za izmenjavo izkušenj, informacij in dobrih praks.

Plakat srečanja družin slepih in slabovidnih otrok, ki bo od 4. do 7.5. v Izoli

Na tem srečanju bo z nami tudi Juan Ruiz. Nekateri ga že dobro poznate, saj nas je obiskal že lansko leto. Za vse ostale pa naj povemo, da je Juan Ruiz prvi slepi uradni inštruktor zaznavne navigacije (perceptual navigation) v Evropi in trener eholokacijske metode imenovane FlashSonar™. Juan Ruiz bo v času srečanja družin na razpolago za individualne obravnave otroki.

Vzporedno z obravnavami Juana Ruiza pa bo potekal tudi program, ki ga želimo oblikovati skupaj z vami. Zato bomo veseli vaših idej in predlogov. Tako bomo zagotovo oblikovali program, v katerem bo prav vsak od udeležencev našel nekaj zase.

Prispevek za udeležbo na Srečanju družin za manjše družine (do 3 članov) je 25 EUR za družino na dan, za večje družine (s 4 ali več člani) pa je prispevek 35 EUR za družino na dan.

Cena individualne obravnave pri Juanu Ruizu je 130 EUR v primeru, da bo zapolnjenih 17 enournih terminov od petka 4. do nedelje 7. maja 2023. Če bo za obravnavo zainteresiranih več kot 17 otrok, bodo termini posamezne individualne obravnave krajši in cenejši. V primeru, da bo za obravnavo zainteresiranih manj kot 17 otrok, bo cena posamezne obravnave višja.

Obvezne so prijave: Prijavnica -na srečanje družin slepi in slabovidnih otrok.

Izpolnjeno prijavnico nam pošljite na e-naslov: brigita.kosi@zveza-slepih.si najkasneje do 7. 4. 2023. Za posredovanje predlogov glede programa srečanja in za vse dodatne informacije v zvezi s srečanjem lahko pokličete Brigito Kosi na telefon: 01 4700 259.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2024

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam