17.11. 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite na srečanju uporabnikov in spremljevalcev programa »Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih«.

Srečanja bodo potekala:

v četrtek, 1.12.2022 med 16:00 in 18:00 uro v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje, Mariborska cesta 210 c, 3000 Celje;

v petek, 2.12.2022 med 16:00 in 18:00 uro v sejni sobi Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana;

v petek, 9.12.2022 med 16:00 in 18:00 uro v prostorih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, Gospejna ulica 11, 2000 Maribor.

Srečanje je priložnost, kjer lahko izrazite svoje mnenje, izmenjate izkušnje, spoznate nove ljudi in dobite nove informacije ter s svojimi predlogi in pobudami sooblikujete dogajanje v programu.

Svojo udeležbo potrdite v klicni center na telefonsko številko 01 4700 244 ali na e-naslov: klicni.center@zveza-slepih.si do 28.11.2022. Prijava na srečanje je obvezna. Vsako srečanje bomo izvedli ob prijavi vsaj 8 ljudi, upamo pa, da se zberemo v čim večjem številu.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam