26.10. 2022

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije vsako leto pripravimo srečanje družin slepih in slabovidnih staršev. To srečanje je za družine zelo dragoceno, saj daje priložnost za krepitev prijateljskih odnosov, izmenjavo izkušenj, iskanje odgovorov na različna vprašanja s katerimi se družine srečujejo, srečanja s strokovnjaki z različnih področij in predvsem za sproščeno srečanje s čudovitimi ljudmi, ki s svojo iznajdljivostjo, vztrajnostjo in veseljem navdihujejo.

Letošnje srečanje je potekalo na Okroglem med 7. in 9. oktobrom 2022. Bilo je res pestro saj smo izvedli: bobnarsko delavnico, pogovor slepih in slabovidnih staršev z gospo Janjo Frelih Gorjanc, izdelovali smo milo in dezodorant, nabirali in pekli kostanj, prisluhnili zgodbi zakoncev Mlačnik in veslali na zbiljskem jezeru. Vmes pa je bilo dovolj časa za pogovore med starši in sproščeno igro otrok, za katere so v času predavanj za starše poskrbeli odlični prostovoljci. Prostovoljcem se za njihovo pomoč iskreno zahvaljujemo. Veselimo se že naslednjih aktivnosti. Spremljate nas lahko na naslednji povezavi: Za slepe in slabovidne starše | ZDSSS (zveza-slepih.si).

Več o srečanju v priponki:
Srečanje družin


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam