26.10. 2022

Dragi slepi in slabovidni starši, vaši partnerji, vaši otroci,

Za nami je čudovito srečanje družin slepih in slabovidnih staršev, ki smo si ga soustvarili s številnimi aktivnostmi in dovolj časa, da smo lahko med seboj tudi poklepetali, si izmenjali osebne izkušnje in si zastavili vprašanja ali poiskali odgovore. Verjamem, da je vsakdo našel nekaj zase; tako starši, naši partnerji in seveda otroci.

Na minulem srečanju ste me izvolili za predstavnika slepih in slabovidnih staršev, zato se vam ob tej priložnosti zahvaljujem za zaupanje. Z Brigito Kosi, zaposleno na Zvezi slepih, sem imel čast sooblikovati program minulega srečanja in lahko rečem samo, da se že veselim najinega prihodnjega sodelovanja.

Verjamem, da lahko skupaj pripravimo novo čudovito srečanje v prihodnjem letu, vmes pa kakšen enodnevni izlet z obiskom kraja ali dogodka, ki si ga bomo izbrali med številnimi možnostmi.
Vabim vas, da tudi sami sooblikujete aktivnosti v okviru skupine slepih in slabovidnih staršev z vašimi idejami, pobudami, predlogi in tudi z opozorili na področja, kjer bi bilo potrebno dodati nove aktivnosti. Vaše predloge, ideje, pobude… lahko pošljete tudi meni na e – naslov: branko.petovar@guest.arnes.si.

Fotografija Branka Petovarja


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam