27.9. 2022

Na pobudo in prošnjo uradnega predsedniškega kandidata dr. Anžeta Logarja, se je danes vodstvo zveze v sestavi Matej Žnuderl – predsednik, Štefan Kušar – tajnik in Polona Car – vodja programov z njim sestalo in mu predstavilo nekatera odprta vprašanja ter teme slepih in slabovidnih v Sloveniji.

Predstavili so delo in programe zveze ter odprta vprašanja oseb z okvaro vida na področju dostopnosti okolja in informacij, prilagajanje učbenikov in druge strokovne literature za učence, dijake in študente, področje zaposlovanja in usposabljanja. Še prav posebej pa področje založniške in informativne dejavnosti ter najbolj aktualno – dostopnost volitev za slepe in slabovidne ter poskuse urejanja tega področja na podlagi sodelovanja z Državno volilno komisijo RS pod strokovnim vodstvom Dušana Vučka.

Predsedniški kandidat Anže Logar ob predsedniku ZDSSS Mateju Žnuderl

Predsedniški kandidat dr. Anže Logar je z zanimanjem prisluhnil ter aktivno sodeloval v pogovoru z dodatnimi vprašanji in nasveti, saj mu problematika slepih in slabovidnih ni tuja. V zaključku je predsednik zveze dr. Logarju podaril priložnostno monografijo, ki jo je zveza izdala leta 2020 ob 100. letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na Slovenskem.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam