13.6. 2022

Izhodiščna točka: Kobarid
Ko izstopite z avtobusa v Kobaridu, presedete na manjši avtobus Hon on Hop of, in izstopite na Robiču pri Kampu Zder. Tam si lahko naročite okusen zajtrk in kakšno kavico ter se počasi peš odpravite ob Nadiži do vasi Podbela. Pot je makadamska cesta, namenjena tako rekreativnim kolesarjem kot pešcem. Sprehajalna pot je venomer položna in se le na kratkih odsekih vzpenja. Levo vas bo spremljala reka Nadiža, desno pa se bo nad vami razstiral gozd. Pri kraju Kred, si lahko pogledate nadiška korita, to so majhni tolmunčki reke Nadiže, kjer se lahko skopate in osveženi nadaljujete pot naprej. Po kakih dveh urah hoje prispete v kamp Nadiža, ki velja za enega večjih kampov na Kobariškem. V bližini kampa se nahaja viseči leseni most čez Nadižo, na katerem se lahko spočijete in naužite nove energije. V kraju Podbela, kjer se nahaja tudi ta kamp, si lahko ogledate zelo staro cerkvico sv. Helene na majhnem hribčku poleg vasi, kjer lahko tudi pozvonite za izpolnitev skrite želje. Od tu se lahko odpravite proti Napoleonovemu mostu nad Nadižo, kjer si lahko privoščite nepozabno kopanje. Kamniti most je namreč obdan z gozdom, tako z leve kot desne strani, pod njim pa lahko tudi plavate. Res čaroben kraj za dušo in telo. Ob povratku nazaj si lahko ob sončnem zahodu še od daleč ogledate pogorje Stola, ki se ob sončni svetlobi obarva v oranžno in predstavlja nepozaben prizor. Na poti nazaj se lahko ustavite tudi v Borjani, kjer se ob cesti na začetku vasi nahaja starodavni mlin.

Anja Uršič

Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo