13.6. 2022

Izhodiščna točka: Kobarid
Ko izstopite z avtobusa v Kobaridu, presedete na manjši avtobus Hon on Hop of, in izstopite na Robiču pri Kampu Zder. Tam si lahko naročite okusen zajtrk in kakšno kavico ter se počasi peš odpravite ob Nadiži do vasi Podbela. Pot je makadamska cesta, namenjena tako rekreativnim kolesarjem kot pešcem. Sprehajalna pot je venomer položna in se le na kratkih odsekih vzpenja. Levo vas bo spremljala reka Nadiža, desno pa se bo nad vami razstiral gozd. Pri kraju Kred, si lahko pogledate nadiška korita, to so majhni tolmunčki reke Nadiže, kjer se lahko skopate in osveženi nadaljujete pot naprej. Po kakih dveh urah hoje prispete v kamp Nadiža, ki velja za enega večjih kampov na Kobariškem. V bližini kampa se nahaja viseči leseni most čez Nadižo, na katerem se lahko spočijete in naužite nove energije. V kraju Podbela, kjer se nahaja tudi ta kamp, si lahko ogledate zelo staro cerkvico sv. Helene na majhnem hribčku poleg vasi, kjer lahko tudi pozvonite za izpolnitev skrite želje. Od tu se lahko odpravite proti Napoleonovemu mostu nad Nadižo, kjer si lahko privoščite nepozabno kopanje. Kamniti most je namreč obdan z gozdom, tako z leve kot desne strani, pod njim pa lahko tudi plavate. Res čaroben kraj za dušo in telo. Ob povratku nazaj si lahko ob sončnem zahodu še od daleč ogledate pogorje Stola, ki se ob sončni svetlobi obarva v oranžno in predstavlja nepozaben prizor. Na poti nazaj se lahko ustavite tudi v Borjani, kjer se ob cesti na začetku vasi nahaja starodavni mlin.

Anja Uršič


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2024

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam