13.6. 2022

Ko z avtobusom prispemo do Kobarida, tam presedemo na mini avtobus Hop on hop of, ki poleti vozi skoraj vsake dve uri. Z njim se odpeljemo do vasi Podbela in tam izstopimo. Od tam se odpravimo proti Napoleonovemu mostu čez Nadižo in čez kakšnih 200m prispemo do razcepa na levo. Prične se makadamska cesta, ki je zelo široka in lepo prehodna, tako lahko brez težav slepa oseba in njegov spremljevalec uživata v brezskrbnem sprehodu. Pot se zelo počasi vzpenja, levo in desno pa se razprostira mogočni gozd. Po približno 2h hoje prispemo do gozdarske koče in kozolca, ki se nekoliko skrivata v gozdičku na levi strani poti. Od tam nadaljujemo in po 1km se pot razcepi na levo, kjer se začnemo počasi spuščati proti lovski koči. Lovska koča se nahaja v majhni kotlini, od tam pa se razprostira čudovit pogled na dolino Breginjskega kota. Poleg koče se nahaja še majhna hiška, v kateri se nahajajo mize in klopi ter peč, ki pa je vedno odprta in dostopna za pohodnike. Desno od lovske koče pa lahko vidimo še ostanke kamnite hiše, ki v gozdu, kjer se nahaja ponuja prav skrivnostno doživetje. Na gozdni jasi poleg koče imate lahko piknik, kjer se lahko sprostite in odpočijete.
Celotna dolžina poti od vasi Podbela do lovske koče traja približno 4,5h.

Anja Uršič


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam