07.6. 2022

V okviru tedna slepi in slabovidnih, je bila v Izoli organizirana delavnica temeljnih postopkov oživljanja. Delavnice so bile namenjene vsem krajanom in obiskovalcem obale, predvsem pa slepim in slabovidnim. Slogan dogodka je bil: Vsak Zemljan ima pravico in možnost pomagati rešiti življenje, tudi slepi.

Temeljni postopek oživljanja na lutki

Tečaj temeljnih postopkov oživljanja je potekal v soboto, 4. junija 2022 pred Domom oddiha ZDSSS v Izoli pod okriljem Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije in njene strokovne Sekcije reševalcev v zdravstvu.

Na Valu 202 so o tem pripravili prispevek:

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji