03.6. 2022

V četrtek, 2.6.2022 v večernih urah so si slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci v živo ogledali nogometno tekmo v Stožicah v okviru Lige narodov med Slovenijo in Švedsko.

Opremljeni s sprejemniki in slušalkami so spremljali tekmo, ki jo je opisoval športni komentator Sandi Škvarč. Hkrati pa so imeli možnost použiti vzdušje na tekmi. Samo vzdušje na tekmovanju je bilo sicer zelo dobro, do odličnega ga je ločeval le slabši rezultat slovenske reprezentance, ki je izgubila z 2:0.

slepi udeleženec spremlja nogometno tekmo preko slušalke

Zahvaljujemo se Nogometni zvezi Slovenije, ki je podala pobudo in dobro izpeljala krstno izvedbo opisovanja nogometne tekme.
Upamo, da se bo s pomočjo povratnih informacij naših članov avdiodeskripcija še izboljšala ter da bi to postala stalna praksa na tekmah slovenske reperzentance.

Udeleženci nogometne tekme opremljeni s sprejemniki in slušalkami

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji