16.6. 2022

Na pobudo Nogometne zveze Slovenije in gospoda Danijela Videtiča, ki skrbi za družbeno odgovorne projekte pri Nogometni zvezi, so si slepi in slabovidni lahko že drugič v živo ogledali tekmo.

Zadnja tekma v okviru lige narodov med reprezentancama Slovenije in Srbije je potekala v nedeljo, 12.6.2022 v večernih urah na stadionu Stožice .
Tekmo je tudi tokrat opisoval športni komentator Sandi Škvarč, slepi in slabovidni pa so jo spremljali preko sprejemnikov s slušalkami.

Po prvi tekmi in zbranih pripombah na komentiranje se je tokrat komentator Sandi odrezal še bolje, saj je še bolj podrobno opisoval dogajanje na igrišču in zanimivosti ob njem. Med drugim smo lahko slišali kako so morali prekiniti tekmo zaradi srbskega navijača, ki je pretekel celo igrišče preden so ga varnostniki podrli na tla. Izvedli smo tudi, da sta si tekmo ogledala naša najboljša košarkarja, Luka Dončič in Goran Dragič, ter da je tekmo s tribun spremljal prvi mož Uefe Aleksander Čeferin.

Slovenska reprezentanca je pred polnim stadionom Stožice remizirala s Srbijo (2:2). Za Slovenijo sta gola prispevala Adam Gnezda Čerin in Benjamin Šeško.

Nogometni stadion Stožice na zelenici sta razgrnjeni zastavi Slovenije in Srbije. V ozadju je orkester

Upamo, da se bo dobra praksa opisovanja nogometnih tekem nadaljevala tudi v prihodnje.
Ob te pa ponovno zahvala Nogometni zvezi Slovenije, ki je brezplačno omogočila ogled tekme za slepe in slabovidne ter njihove spremljevalce ter zagotovila vso potrebno opremo in komentatorja.

Blinda

Teden slepih in slabovidnih 2022

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki

100 izletov po Sloveniji