04.5. 2022

Na radijskem programu ARS RTV Slovenija bo v četrtek, 5.5.2022 zvečer premiera radijske igre o Marini Meliorci.

Radijsko igro o ponosni, pogumni, neuklonljivi in čuteči Marini Melhiorca je po idejni zasnovi Marije Terpin Mlinar in dramskem besedilu Alenke Bole Vrabec priredil in režiral Alen Jelen. V vlogi gospe Melhiorca nastopa Metka Pavšič, zvok in glasbo za igro je oblikovala Darja Hlavka Godina, za ambientalno vzdušje in ton je poskrbela Sonja Strenar. Igra je bila pred leti pod režijskim vodstvom Mateje Mlačnik že postavljena na oder idrijskega gledališča; tudi takrat je Marino Melhiorca odigrala Metka Pavšič.

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo