25.4. 2022

V petek, 22.4.2022 nas je obiskal svetovno znani inštruktor eholokacije Juan Ruiz iz ameriške organizacije Visioneers, ki spodbuja slepe k razvoju in uporabi ostalih čutov.

Predavaltelj eholokacije Juan Ruiz

Juan Ruiz je izvedel predavanje in delavnico v prostorih URI Soča za člane medobčinskih društev slepih in slabovidnih in tudi za vse ostale, ki jih tema osebno, poklicno oziroma študijsko zanima. Dogodek, ki je bil simultano prevajan, je bil zaradi velikega zanimanja izveden v dveh terminih.

Predavatelj Juan Ruiz in udeleženci

Udeleženci predavanja o eholokaciji

Predavanje Juana Ruiza v dvorani URI Soča

Stokovna delavka ZDSSS in inštruktor eholokacije

Za družine s slepim ali slabovidnim otrokom je bilo v Domu oddiha ZDSSS na Okroglem pri Kranju od petka 22.4.2022 do nedelje 24.4.2022 organizirano srečanje s Juanom Ruizom. Srečanje je bilo v prvi vrsti namenili predavanju, delavnicam in individualnim obravnavam, ki jih je vodil Juan Ruiz, za otroke pa je bila poskrbljena dodatna animacija in zabavne vsebine.

Predavateljica in družine s slepimi otroci na Okroglem

Predstavitev mobilne aplikacije Blinda na Okroglem

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.

logotip Ministrstva za javno upravo