17.3. 2022

Posredujemo vam vabilo na dobrodelno šahovsko simultanko, ki bo v petek, 18. 3. 2022 med 11. in 14. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani:

Šahovska zveza Slovenije bo pred evropskim posameznim prvenstvom, ki bo konec meseca v termah Čatež, organizirala šahovsko simultanko v petek, 18. marca 2022 med 11. in 14. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani. Ljubitelji šahovske igre se bodo lahko pomerili z nekaterimi slovenskimi velemojstricami in velemojstri ter drugimi vrhunskimi šahisti.

Fotografija šahovnice s figurami

Pobudo avtorice tega prispevka, da bi ob tej priložnosti zbirali prostovoljne prispevke za ukrajinsko sirotišnico Lugansk-Lvov in se tako pridružili akciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in POP TV, je vodstvo Šahovske zveze Slovenije soglasno podprlo. Organizatorji simultanke si prizadevajo, da bi na njej sodeloval tudi ukrajinski velemojster s slovenskim državljanstvom Adrijan Mihalčišin, rojena prav v mestu Lvov. Adrijan je vrsto let uspešno zastopal Slovenijo na številnih mednarodnih turnirjih in olimpijadah. Za udeležbo na šahovski simultanki v Ljubljani ni potrebno veliko šahovskega znanja, le veliko srce za podporo najbolj ranljivi skupini – otrokom brez staršev, ki svoje najbolj ranljivo obdobje preživljajo v sirotišnici, nekateri že od rojstva. Združimo se pod sloganom »vsaka poteza šteje«, naj bo šahovska ali dobrodelna, zato se v petek, 18. marca 2022 pridružimo šahovskemu dogodku na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Silva Razlag

 


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam