24.1. 2022

Posredujemo poziv organizacije LightHouse for the Blind iz Združenih držav Amerike. V pozivu vabijo vse ambiciozne slepe, da sodelujejo na nagradnem natečaju za Holmanovo nagrado v višini $25,000.

Holmanova nagrada zagotavlja finančno podporo trem slepim posameznikom pri njihovih projektih, nagrado pa podeljujejo od leta 2017. Nagrada se imenuje po Jamesu Holmanu, slepem popotniku in raziskovalcu iz 19. stoletja.

Na natečaju lahko sodelujejo slepi, pogoj pa je, da govorijo angleško in bodo do 1, oktobra 2022 dopolnili 18 let. Kandidati morajo pripraviti 90-sekundni YouTube posnetek z idejo in izpolniti prijavnico na spletni strani organizacije. Več informacij o sami nagradi in postopku prijave je na voljo v spodnjem sporočilu.

V lanskem letu je na natečaju sodelovala tudi Anja Uršič, članica MDSS Nova Gorica, in se uvrstila v ožji izbor 14 kandidatov za zmago, za kar ji še enkrat iskreno čestitamo! Njen prispevek si lahko pogledate tukaj:

Prijave za nagrado Holman 2022 se zaključijo 20. marca 2022 ob 11.59 po standardnem pacifiškem času.

Vabljeni k sodelovanju!

100 izletov po Sloveniji