22.10. 2021

Ker so pred vrati jesenske počitnice in morda več časa za družinske ali invididualne izlete, vas želimo spomniti na akcijo Zveze društev slepih in slabovidnih 100 izletov po Sloveniji – brez avtomobila, s katero smo začeli v drugem valu pandemije Covid-19

Slovenija skriva ogromno čudovitih kotičkov. Mnogi od njih so dostopni v občini vašega prebivališča. V tej akciji želimo odkriti in predstaviti čim več izletniških točk, ki so dostopne tudi brez avtomobila.

jesenska fotografija poti, ki vodi skozi gozd

Vse slepe in slabovidne vabimo, da se peš odpravite do kakšne zanimive točke v svoji občini, jo fotografirate in nam posredujete opis poti od izhodiščne točke (železniška postaja, avtobusna postaja) do izbrane lokacije. V opis naj bodo vključene tudi zanimivosti o tej lokaciji. Če potrebujete spremstvo, se lahko obrnete na klicni center na telefon: 01 4700 244 ali e-naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.

Opise izletov in fotografije nam lahko pošljete na naslov: Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.

Vljudno vas vabimo k sodelovanju, saj bomo zelo kmalu žrebali 5 izletov, za katere bodo sodelujoči prejeli lepe nagrade.


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam