22.10. 2021

Ker so pred vrati jesenske počitnice in morda več časa za družinske ali invididualne izlete, vas želimo spomniti na akcijo Zveze društev slepih in slabovidnih 100 izletov po Sloveniji – brez avtomobila, s katero smo začeli v drugem valu pandemije Covid-19

Slovenija skriva ogromno čudovitih kotičkov. Mnogi od njih so dostopni v občini vašega prebivališča. V tej akciji želimo odkriti in predstaviti čim več izletniških točk, ki so dostopne tudi brez avtomobila.

jesenska fotografija poti, ki vodi skozi gozd

Vse slepe in slabovidne vabimo, da se peš odpravite do kakšne zanimive točke v svoji občini, jo fotografirate in nam posredujete opis poti od izhodiščne točke (železniška postaja, avtobusna postaja) do izbrane lokacije. V opis naj bodo vključene tudi zanimivosti o tej lokaciji. Če potrebujete spremstvo, se lahko obrnete na klicni center na telefon: 01 4700 244 ali e-naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.

Opise izletov in fotografije nam lahko pošljete na naslov: Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: klicni.center@zveza-slepih.si.

Vljudno vas vabimo k sodelovanju, saj bomo zelo kmalu žrebali 5 izletov, za katere bodo sodelujoči prejeli lepe nagrade.

100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu