17.9. 2021

Vse prisotne slepe in slabovidne, spremljevalce, uslužbence in osebne asistente ter visoke goste na vseslovenskem srečanju slepih in slabovidnih na Okroglem pri Naklem v organizaciji Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ob 100 letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na Slovenskem dne 16. septembra je pretresla novica o izgubi svojega nekdanjega tajnika, častnega člana, predsednika Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, ustanovitelja in direktorja invalidskega podjetja Iris ter dolgoletnega predsednika Medobčinskega društva slepih in slabovidnih v Novem Mestu, Jožeta Zupanca.

V času svojega življenja je na različnih položajih in v raznovrstnih vloga skrbel ter zagovarjal interese slepih in slabovidnih, skrbel za njihovo izobraževanje, usposabljanje in delo. Vendar ne samo na deklarativni ravni, temveč v praksi, nemalokrat tudi z odločnostjo, ki ni lastna vsakomur. Ohranili ga bomo v trajnem spominu. Naj mu bo lahka slovenska zemlja.

Na sedežu Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana, bomo v sejni sobi v 2. nadstropju od 21. 9. 2021 naprej imeli odprto žalno knjigo, v katero bodo lahko posamezniki in organizacije Jožetu Zupancu v spomin do 11. 10. 2021 zapisali sožalno sporočilo.

Jože Zupanc


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam