07.9. 2021

Zadnji vikend v avgustu (28. in 29.) smo za družabništvo prek telefona izpeljali prvo srečanje v živo. Živahno je bilo že takoj, ko smo prišli na Okroglo, saj smo se vsi vprek seznanjali in pozdravljali med sabo. Nova in stara znanstva so bila enako zanimiva.

Po kosilu smo se odpravili na virtualno potovanje v Gambijo. To afriško državo nam je predstavila študentka, ki je bila tam en mesec kot prostovoljka. Toda to naše virtualno potovanje je bilo zares moderno, saj smo daljno deželo lahko celo otipali (ali vsaj en boben) in okusili (ali vsaj eno njihovo pijačo).
Ko smo si privoščili odmor, je še dež prenehal in sonce je posijalo. Tako je vreme potrdilo, kar zagotavljajo udeleženci namreč, da so srečanja v živo nadvse dobrodošla in nujno potrebna. Dobili smo celo predloge, da bi se morali družabniki srečevati več kot enkrat letno.

Vreme nam je šlo res ves čas na roko. Dokler se ni začelo naslednje predavanje, ni začelo deževati, potem pa smo poslušali zanimivega kineziologa, ki nam je zelo kvalitetno predstavil svoje znanje o pravilni skrbi za hrbtenico in gibanje. S svojim motom: »Najboljša drža je naša naslednja drža.« nas je spodbudil, da večina udeležencev srečanja ves večer preplesala. Tudi v nedeljo se nismo ustavili, družili smo se na pohodu – seveda smo imeli spet čudovito sončno vreme.

Preden smo se končno razšli, smo udeležence srečanja še malo trpinčili z vprašalniki, a vse kar smo iz analize izvedeli je bilo to, da ni bilo udeleženca, ki z izvedbo srečanja ne bi bil zadovoljen in samo dobra četrtina se jih počutila zgolj dobro, ostali pa vsi zelo dobro. Na koncu lahko rečemo: srečanje je odlično uspelo, veselimo se naslednjega.

Srečanje družabnikov na Okroglem 2021


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam