10.6. 2021

Četrto sezono oddaje PRVA VRSTA se zaključuje v velikem slogu. Tudi v počastitev lanskoletne 100 letnice organiziranega delovanja slepih in slabovidnih Slovenije ter v smislu zaključka Tedna slepih.

V TOREK 15. 6. 2021 bo tako na Prvem programu Radia Slovenija nastopil Amadeus Blues kvartet, ki ga vodi pianist ZORAN ŠKRINJAR.

Kot nakazuje že ime zasedbe, se Škrinjarjeva glasba zvrstno giblje med resno klasično in jazzovsko improvizirano glasbo. Zoran Škrinjar je do zdaj izdal tri samostojne albume (En’ mal’ smo kvartal’, Manj znani Mozart ter The magic voice of miss mysterious), v oddaji Prva vrsta, kjer bodo z njim nastopili še saksofonist LENART KREČIČ, bobnar ŽIGA SMRDEL in kontrabasist TADEJ KAMPL, pa bodo predstavili tudi nekaj novih skladb.

Koncert boste lahko spremljali tudi v audio-video obliki preko povezave na FB profilu. Povezava se nahaja na Zoran Škrinjar – Radio Prvi (rtvslo.si)

Teden slepih in slabovidnih 2021

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki