19.5. 2021

Spoštovani otroci in starši,

v sodelovanju s TIC Sežana in Holdingom Kobilarna Lipica d.o.o., vas v okviru Festivala kraška gmajna in ob zaključku Tedna slepih in slabovidnih vabimo na dogodek:
»Stik z lipicancem in čutno doživetje kraške gmajne«,

ki bo potekal v nedeljo, 6. junija 2021, s pričetkom ob 11. uri.
Lokacija: Kobilarna Lipica in Živi muzej Krasa

Čutno doživetje Krasa bomo pričeli v Kobilarni Lipica, eni najstarejših kobilarn na svetu, z nepozabnim doživetjem vodenega stika z lipicanci. Po kosilu se bomo podali proti robu lipiškega posestva, kjer bomo po poti Josefa Ressla vstopili v Živi muzej Krasa. Z lokalno turistično vodnico bomo spoznavali to izjemno naravno in ekološko območje z veliko intenziteto kraških pojavov, ki je bilo leta 2017 izbrano za najboljšo tematsko pot v Sloveniji.

Na dan dogodka se bomo zbrali ob 9. uri na sedežu Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana in se nato z organiziranim prevozom odpravili proti Lipici. Obvezna je športna obutev, zadostne količine vode in prigrizki, Zveza pa bo v Lipici za vse organizirala obrok. Predviden povratek v Ljubljano je okrog 17. ure. V primeru slabe vremenske napovedi, bo dogodek odpovedan.

Dogodek je namenjen družinam slepih in slabovidnih otrok in družinam slepih in slabovidnih staršev. Prispevek uporabnika znaša 10 EUR na odraslo osebo, za otroke prispevka ni.

Prijave sprejemamo najpozneje do torka, 1. junija 2021 na elektronski naslov: polona.car@zveza-slepih.si ali po telefonu 01 4700 218, kjer smo dosegljivi tudi za dodatna vprašanja oz. informacije (Polona). Če potrebujete spremstvo do organiziranega prevoza na Zvezi, nam to prav tako sporočite na navedene kontaktne podatke.

Veselimo se srečanja z vami!


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam