15.2. 2021

Razstavo Slepi harfist ali egipčanske replike na otip si bo v Knjižnici Koper možno virtualno ogledati med 16. februarjem in 3. marcem, replike bodo vzporedno razstavljene tudi v avli knjižnice.

Egipčanske replike na otip razstavljene na mizi

Ob otvoritvi razstave, ki bo virtualno potekala 16. 2., ob 18. uri, se bomo pogovarjali z Dušanom Brešarjem Mlakarjem, strokovnim delavcem Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, zadolženim za kulturo. Razstava je nastala v sodelovanju z Novo akropolo. Ob tem naj izpostavimo, da smo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja prav ob koncu minulega leta izdali tipanko Uganke za radovedne prstke, ki smo jih podarili Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije. Pozornost bomo tako namenili tudi izjemnemu pomenu ozaveščanja in pripravljanja tipank in drugih prilagojenih knjig ter razstav, kot je Slepi harfist ali egipčanske replike na otip.