23.12. 2020

Za nami je posebno leto. Leto, ki je prineslo polno prilagoditev in novosti, hkrati pa je to tudi leto s katerim smo želeli obeležiti naših častitljivih 100 let organiziranja slepih in slabovidnih z množico svečanih in zabavnih druženj. Le to nam je bilo v veliki meri onemogočeno, saj smo morali slediti ukrepom, ki so zaradi nevarnosti okužbe z virusom covid-19, druženja omejili, v določenem obdobju leta pa tudi prepovedali. Novim okoliščinam smo se poskušali prilagoditi tako, da smo nekaj druženj organizirali na nov virtualen način, ki je postal stalnica v naših življenjih. Virtualno sestankovanje nam omogoča vsaj delne stike s somišljeniki, druženje ob klepetu s toplim napitkom v rokah in vsaj delno socialno vključenostjo v družbo.

Praznična kartica- grafika snežink in drevesa

Vseeno upam, da bo novo izvoljena garnitura funkcionarjev s podporo strokovne službe nekaj prireditev izvedla v ustaljenem ritmu, ki ga poznamo od nekdaj v prihodnjem letu. Zelo sem ponosen, da je Predsednik RS gospod Borut Pahor prepoznal naš trud in delo za slepe in slabovidne, ter odlikoval našo zvezo z Zlatim redom za zasluge in bo uradna podelitev le eden izmed veselih dogodkov v prihajajočem letu, kjer si bomo lahko segli v roko.

Naj se ob izteku svojega mandata posebno zahvalim članom organov, strokovnim delavcem in vsem posameznikom, ki ste tako, ali drugače, pomagali pri našem delu. Na tem mestu vas še enkrat pozivam, da izpolnite vi in vaši družinski člani, sosedje in znanci obrazec s katerim donirate 0,5 % dohodninske napovedi namesto v davčno blagajno, naši zvezi, ki bo s prejetimi doniranimi sredstvi še nadalje omogočila delovanje obstoječih programov in tako pomagala svojim članom.

Vsem želim zdravo in srečno novo leto 2021. Želim si, da trenutni zaostreni ukrepi prinesejo v čim krajšem času nazaj ritem, ki nam je poznan, do takrat pa srčno upam, da se boste lahko s čim manj primanjkljajev prilagodili danim okoliščinam in iz njih potegnili največ dobrega za vas tako v delovnem kot tudi v zasebnem življenju.

Matej Žnuderl, predsednik ZDSSS