23.12. 2020

Za nami je posebno leto. Leto, ki je prineslo polno prilagoditev in novosti, hkrati pa je to tudi leto s katerim smo želeli obeležiti naših častitljivih 100 let organiziranja slepih in slabovidnih z množico svečanih in zabavnih druženj. Le to nam je bilo v veliki meri onemogočeno, saj smo morali slediti ukrepom, ki so zaradi nevarnosti okužbe z virusom covid-19, druženja omejili, v določenem obdobju leta pa tudi prepovedali. Novim okoliščinam smo se poskušali prilagoditi tako, da smo nekaj druženj organizirali na nov virtualen način, ki je postal stalnica v naših življenjih. Virtualno sestankovanje nam omogoča vsaj delne stike s somišljeniki, druženje ob klepetu s toplim napitkom v rokah in vsaj delno socialno vključenostjo v družbo.

Praznična kartica- grafika snežink in drevesa

Vseeno upam, da bo novo izvoljena garnitura funkcionarjev s podporo strokovne službe nekaj prireditev izvedla v ustaljenem ritmu, ki ga poznamo od nekdaj v prihodnjem letu. Zelo sem ponosen, da je Predsednik RS gospod Borut Pahor prepoznal naš trud in delo za slepe in slabovidne, ter odlikoval našo zvezo z Zlatim redom za zasluge in bo uradna podelitev le eden izmed veselih dogodkov v prihajajočem letu, kjer si bomo lahko segli v roko.

Naj se ob izteku svojega mandata posebno zahvalim članom organov, strokovnim delavcem in vsem posameznikom, ki ste tako, ali drugače, pomagali pri našem delu. Na tem mestu vas še enkrat pozivam, da izpolnite vi in vaši družinski člani, sosedje in znanci obrazec s katerim donirate 0,5 % dohodninske napovedi namesto v davčno blagajno, naši zvezi, ki bo s prejetimi doniranimi sredstvi še nadalje omogočila delovanje obstoječih programov in tako pomagala svojim članom.

Vsem želim zdravo in srečno novo leto 2021. Želim si, da trenutni zaostreni ukrepi prinesejo v čim krajšem času nazaj ritem, ki nam je poznan, do takrat pa srčno upam, da se boste lahko s čim manj primanjkljajev prilagodili danim okoliščinam in iz njih potegnili največ dobrega za vas tako v delovnem kot tudi v zasebnem življenju.

Matej Žnuderl, predsednik ZDSSS


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam