18.10. 2019

RTV Slovenija sporoča:

V soboto, 19. oktobra, si lahko ob 10.55 na TV SLO 2 ponovno ogledate dokumentarno oddajo Skodelica kave z zvočnim opisom za slepe in slabovidne na dodatnem zvočnem kanalu.

Dokumentarna oddaja Skodelica kave opisuje dolgo pot kavnih zrn do naših skodelic. Dolga in zapletena je bila tudi zgodovina kave, preden je ta postala globalna pijača. V dokumentarnem filmu skozi zgodbe in izkušnje štirih posameznikov, ki s kavo živijo, gledalec izkusi različne užitke te črne čarobne pijače. Film je intimna zgodba, ki ne govori o multinacionalkah, temveč o malih posameznikih, ki ne tečejo s tokom potrošništva in globalizacije. Je zgodba o strasti in ljubezni do kave in lepoti njenega uživanja.