10.9. 2019

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, najstarejša reprezentativna invalidska organizacija objavlja natečaj za najboljši razpoznavni znak, ki ga bo Zveza uporabljala skupaj s svojim obstoječim znakom v okviru svojih načrtovanih aktivnosti ob 100 letnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih v letu 2020.

Priložnostni razpoznavni znak bo Zveza uporabljala v vseh oblikah komuniciranja z vsemi javnostmi ob 100 letnici delovanja. Organizacijski odbor Zveze ob 100 letnici v sestavi Nataša Žganjar, Edvard Vodeb, Janez Kermc, Dušan Brešar Mlakar, Polona Car, Matej Žnuderl in Štefan Kušar bo iz med vseh prispelih natečajnih predlogov izvedel interni izbor razpoznavnega znaka, ki bo nagrajen v višini 250 EUR bruto.

Vaš natečajni predlog, ki naj bo skladen z obstoječim znakom Zveze, pošljite v tiskani in elektronski obliki (PDF shranjen na digitalnem nosilcu) najkasneje do ponedeljka 21.10.2019 na Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva 2, 1000 Ljubljana.

Vaša ponudba naj bo pripravljena pod šifro, kar pomeni, da iz osnovne kuverte in poslanega gradiva ne bo mogoče razbrati vaših podatkov, ampak je celotna ponudba označena s šifro po vašem izboru. Ponudba mora vsebovati tudi ločeno zaprto kuverto, na kateri je oznaka šifre ponudbe, v zaprti kuverti pa vaši kontaktni podatki. Vsi avtorji natečajnih predlogov se s prijavo na natečaj odpovedujejo materialnim avtorskim pravicam za poslan razpoznavni znak.

Za morebitna dodatna vprašanja se lahko obrnete na Štefana Kušarja, 01/4700 211 ali na stefan.kusar@zveza-slepih.si. Več informacij o Zvezi in njenem delovanja pa je dostopnost na www.zveza-slepih.si

Logo zdsss in napis


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam