27.5. 2019

Zaključna konferenca projekta ADLAB PRO

RTV SLovenija v torek, 4. junija 2019  od 9.00 do 17.00,  v Kinu Šiška v Ljubljani organizira zaključno konferenco projekta ADLAB PRO (Audio description: a laboratory for the development of a new professional profile) oziroma Zvočno opisovanje: Laboratorij za izoblikovanje novega poklicnega profila, pri katerem so se ukvarjali z izoblikovanjem izobraževalnega modela in učnih materialov za poklic zvočnega opisovalca.

Na konferenci bomo sodelovali partnerji pri projektu ter tudi tuji in domači gostje. Konferenca bo zanimava tako za strokovnjake na področju avdiodeskripcije, izobraževalne ustanove, ki bi jih zanimalo poučevanje tega novega področja v jezikoslovju in prevodoslovju, predstavnike državnih institucij, ki delujejo na področju invalidskih pravic, seveda pa tudi za vse kulturne institucije, ki si prizadevajo svoje vsebine javnosti predstavljati na dostopen način. Konferenca je namenjena tudi slepim in slabovidnim osebam, da spoznajo, kaj se na področju zvočnega opisovanja dogaja, ter sodelujejo s svojimi predlogi, znanjem in izkušnjami.
Več na povezavi: Konferenca ADLAB PRO

Program je dosegljiv na povezavi: program ADLAB PRO

Festival dostopnega filma v Kinu Šiška

Po zaključku konference bo ob 18. uri na sporedu projekcija kratkih filmov na temo oviranosti , ki ga v sklopu festivala dostopnega filma Look&rool organizirata Kino Šiška in FeKK (festival kratkega filma).

Program šestih kratkih filmov vključuje tako dokumentarne pristope kot igrane in eksperimentalne filme, ki na različne načine raziskujejo in pripovedujejo o življenju ter ljudeh z motnjami v duševnem razvoju, slepoto, motnjami avtističnega spektra in nevrološkimi motnjami. Vsi filmi so opremljeni z zvočnim opisom za slepe in slabovidne ter s podnapisi za gluhe in naglušne.Vstop je prost!
Več na povezavi: LOOK&ROOL: FILM – RAZNOLIKOST – ENAKOST!

 


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam