28.5. 2019

Dne 27. 5. 2019 je v SITI Teatru potekala dobrodelna gledališka predstava (monokomedija) ZAPORNIK št 323 v izvedbi vrhunskega gledališkega igralca Domna Valiča. Pobudo za celotni dogodek, pri čemer so se vsi udeleženci odpovedali honorarjem in kritjem stroškov,  je podal LEO klub Ljubljana Tivoli.

Po odlično izvedenem CUPCAKE izzivu v začetku marca, ko je LEO klub Ljubljana Tivoli zbral preko 1.000 EUR za izvedbo počitniškega tabora slepih in slabovidnih otrok na Okroglem pri Naklem, so predstavniki kluba obiskali Knjižnico slepih in slabovidnih Minske Skaberne ter spoznali različne načine prilagajanja literature za slepe in slabovidne uporabnike (tisk v brajici,  prilagajanje v zvok, idr.). Po ogledu je padla ideja in pobuda glavne motivatorke LEO kluba Ljubljana Tivoli Urške Čelig, da bi se poskusili dogovoriti za zgoraj navedeno gledališko predstavvo, pri čemer bi se celotne izkupiček od prodanih kart namenil Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne za prilagajanje predvsem otroške literature, saj te najbolj primanjkuje.

Včerajšnji dogodek je popolnoma uspel, saj je bila dvorana razprodana. Celoten izkupiček od prodanih kart v skupni višini 3.350 EUR je tako šel Knjižnici za prilagajanje otroške literature.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije javno izreka zahvalo LEO klubu Ljubljana Tivoli in se veseli morebitnega nadaljnjega sodelovanja. Prav tako bi se radi javno zahvalili Domnu Valiču in SITI Teatru, ki sta se odpovedala honorarju. Nenazadnje pa velja zahvala vsem obiskovalcem in obiskovalkam, da ste s svojo prisotnostjo in nakupom kart omogočili izdajo novih del otroške literature za slepe in slabovidne otroke oziroma za slepe in slabovidne starše, ki bereje pravljice svojim videčim otrokom.

Hvala in srečno.

 

Domen Valič,

Domen Valič v predstavi Zapornik št 323


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam