04.3. 2019

Dne 3.3.2019 je v kavarni SPUTNIK v organizaciji LEO kluba Ljubljana Tivoli potekal 5. tradicionalni dobrodelni LEO CUPCAKE IZZIV.

Udeleženci izziva so v zameno za mamljive nagrade pripravili vsak po 12 čim bolj izvirnih, okusnih in simpatičnih cupcake tortic po lastni izbiri v dveh kategorijah – sladki in slani cupcake https://www.facebook.com/events/401382023950922/.
Žirija je ocenjevala bogastvo okusov in podelila 3 nagrade, udeleženci ter obiskovalci pa so ocenjevali izgled tortic ter na podlagi glasovnic podelili naziv za “Miss cupcake” za najlepši cupcake leta.

Celoten dogodek je bil dobrodelen, saj so obiskovalci za pokušino več kot 250 slastnih tortic prispevali prostovoljne prispevek za izvedbo počitniškega tabor slepih in slabovidnih otrok na Okroglem pri Naklem, ki ga vsako leto pripravi in izvede Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije za približno 25 otrok. Udeležba na taboru otrokom omogoča krepitev moči, krepitev pozitivne samopodobe, učenje socialnih veščin ter aktivno preživljanje prostega časa. Na taboru pridobijo številne izkušnje o skrbi zase ter svoje stvari, sodelovanja, vključenosti, prijateljstva. Hkrati pa s taborom razbremenimo tudi starše, saj zagotovimo teden brezplačnega varstva za otroke.

Na sliki tajnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Štefan Kušar, ki iz rok predsednice LEO kluba Ljubljana Tivoli Urške Čelig prejema ček.

Dogodek je uspel v vseh pogledih. LEO Klub Ljubljana Tivoli je zbral več kot 1.100 EUR obiskovalcev za izvedbo navedenega programa. Iskrene čestitke LEO klubu Ljubljana Tivoli.
Iskrena hvala v imenu slepih in slabovidnih otrok.

Celoten dogodek so sponzorsko podprli: Sputnik Svetovna kavarna, Sense Wellness Austria Trend Hotel, Sense Wellness, Sato Bento, Center kulinarike in turizma KULT316, Tejani Kitch’n


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
Teden slepih in slabovidnih 2023

Prvi teden v juniju obeležujemo teden slepih in slabovidnih. Novice in dogodki
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

Blinda

Projekt INFORMATIZACIJA ZDSSS

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije skupaj s partnerjema MDSS Celje in Kranj izvaja projekt Informatizacija ZDSSS , ki ga sofinancira Minisrstvo za javno upravo iz Sklada NVO.

Več informacij o projektu
KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
100 izletov po Sloveniji

fotografija poti po gozdu
Projekt LETS

ZDSSS sodeluje pri projektu Erasmus+ LETS, ki temelji na inkluziji in enakih možnostih s prenosom znanja in izkušenj tečajev jadranja za slepe ali slabovidne iz Italije v Slovenijo. Pri projektu sodelujejo slepi in slabovidni iz Italije in Slovenije.
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logotip Ministrstva za javno upravo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam