25.3. 2019

Italijanski kolesar Davide Valacchi, po izobrazbi diplomiran psiholog, se je na svoji poti od Rima do Pekinga, ki jo namerava s tandemom prekolesariti v okviru projekta I TO EYE, konec marca ustavil tudi v Sloveniji. V Ljubljano sta s spremljevalcem Micheleom Giulianom tako prispela v petek, 22. 3. 2019.
Ob 18. uri smo ju sprejeli na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije, kjer smo jima razkazali prostore, kjer izvajamo dejavnosti za slepe in slabovidne. Nato smo ju odpeljali do prenočišča v domu oddiha ZDSSS na Okroglem. Tam se je srečal s slepimi in slabovidnimi showdownisti, ki so se borili za Pokal Slovenije v showdownu. V soboto sta se vrnila v Ljubljano in dan izkoristila za ogled naše prestolnice. V ponedeljek zvečer se bosta ustavila v Mariboru, nato pa bosta kolesarila proti hrvaškemu Varaždinu.

Davide Valacchi, član italijanske športne zveze slepih (FISPISC), namerava s tandemom prekolesariti 15.000 kilometrov. Namen projekta I TO EYE je promocija športa slepih in kolesarske kulture. Valacchi pričakuje, da bo lahko med potovanjem stopil v stik s slepimi in slabovidnimi iz drugih držav, se seznanil z njihovo vključenostjo v družbo in raziskal, kako kulturno in institucionalno okolje vplivata na njihovo življenje. Prav tako namerava vzpostaviti stik z organizacijami, ki podpirajo slepe in slabovidne. Po odhodu iz Slovenije bo obiskal še Hrvaško, Srbijo, Romunijo, Bolgarijo. Turčijo, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgizistan in na koncu Kitajsko.

Davide Vallacchi in Michele Giuliano s tandemom na ZDSSS


logotip 100-letnica ZDSSS
Prijava v EIS
DOBRODELNOST

logotip 100-letnica ZDSSS

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Del odmere od dohodnine lahko namenite slepim in slabovidnim.
Več informacij

KNJIŽNICA SLEPIH IN SLABOVIDNIH MINKE SKABERNE

logotip Knjižnice slepih in slabovidnih
Počitniške kapacitete

fotografija gradiča na Okroglem
eBralec – sintetizator govora

logotip eBralec
REVIJA RIKOSS

logotip revije Rikoss
Luč v temi

logotip oddaje Luč v temi Že več kot četrt stoletja vsako drugo nedeljo ob 19. uri na Radiu Ognjišče oddaja o življenju in delu slepih in slabovidnih, ki jo pripravlja in vodi naša članica Sonja Pungertnik
PSI VODIČI

Sklep o kriterijih za dodelitev psa vodiča slepih: SKLEP Pravilnik o vsebini preizkusa psa vodiča slepih: PRAVILNIK
SOFINANCERJI

Programe in delovanje sofinancirajo:

logo FIHO

logo Ministrstva za kulturo

logo Ministrstva za delo

logo Mestne občine Ljubljana
SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA VSEM

logotip IZVD
Sledite nam